#MiSmoEU

Iniciativa #MiSmoEU je del širšega raziskovalnega projekta o prihodnosti EU saj smo prepričani, da je potrebno evropske teme še bolj približati mladim. Še zlasti je potrebno predstaviti vse koristi, kot nedvomno tudi slabosti te povezave, ter spomniti, da vse pridobitve zadnjih desetletij niso samoumevne. To je še posebej pomembno za tiste mlade oz. v tem primeru srednješolce, ki bodo postali polnoletni ter pridobili volilno pravico in s tem glas, da soodločajo o globalnih temah.

Z iniciativo #MiSmoEU želimo globalne teme o katerih predavamo našim študentom in jih analitično raziskujemo, prenesti tudi v lokalno okolje v katerem delujemo. Še zlasti do mladih. V tej luči bomo v v prihodnjih mesecih obiskali vse srednje šole v regijah kjer naša fakulteta deluje ter tam pripravili predavanje o aktualnih temah EU.

Verjamemo, da bomo tudi preko našega projekta #MiSmoEU, v naše lokalno okolje kjer delujemo in predvsem do mladih v tem okolju prenesli čim več informacij o EU, da si bodo lahko na osnovi vseh relevantnih informacij ustvarili pravo sliko ter v prihodnje sprejemali prave odločitve, ki bodo vplivale na vse nas.

Aktivnosti v okviru iniciative boste lahko spremljali na naših socialnih omrežjih z oznako #MiSmoEU.

Seznam izvedenih obiskov srednjih šol: