Vabilo na konferenco Nove univerze: Kakšno Evropsko unijo hočemo? – četrtek, 2. 6. 2022

Spoštovani,

vljudno vabljeni na Akademsko konferenco Nove univerze z naslovom Kakšno Evropsko unijo hočemo?

Na konferenci, ki je sofinancirana s strani Agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije, bodo sodelovali številni ugledni profesorji, raziskovalci in strokovnjaki iz diplomatskega sveta.

Več informacij o dogodku najdete tukaj.

Program konference je dostopen tukaj.

Konferenca bo potekala v četrtek, 2. junija 2022, s pričetkom ob 9.00 in predvidenim zaključkom ob 15.30, na Mestnem trgu 23.

Prosimo vas, da vašo udeležbo potrdite najkasneje do ponedeljka, 30. 5. 2022 do 12:00 na e-naslov: pr@nova-uni.si.

Prijeten pozdrav,

PR Nova univerza

[VABILO] Okrogla miza: Prihodnost Evrope je v tvojih rokah – naj se sliši tvoj glas

Spoštovani,

vljudno vabljeni, da se udeležite okrogle mize Prihodnost Evrope je v tvojih rokah ­– naj se sliši tvoj glas, ki bo potekala v torek, 22. marca 2022, ob 16.30 na Fakulteti za državne in evropske študije v Kranju (Žanova ulica 3, predavalnica LON v 3. nadstropju).

Vljudno naprošamo, da svojo udeležbo potrdite najkasneje do torka, 22. marca 2022, do 10. ure, na pr@nova-uni.si.

Več informacij o dogodku najdete v vabilu ali na spletni strani Fakultete za državne in evropske študije.

Vabljeni!

[VABILO] Zagovor Teze #005

Nova univerza in Študentsko društvo za mednarodne odnose Globallis vas vljudno vabita na zagovor Tezo #005 z naslovom:


“Ustavno nazadovanje na Madžarskem in Poljskem je le vrh ledene gore ne le pravnih, ampak tudi političnih problemov, ki so se v EU nakopičili po letu 2004, odgovornost zanje nosijo tako nove, kot stare članice, kakor tudi institucije EU. V kolikor se bodo pravna, politična in splošna družbena nasprotja, podčrtana s kulturnim bojem, še nadaljevala, je najbolj realna, ne pa tudi strateško najbolj optimalna rešitev, oblikovanje Evrope več hitrosti.”


ki bo potekala v torek, 15. 2. 2022 ob 18. uri v prostorih ICPE (Dunajska cesta 104).

Gost in prav tako nosilec teze bo,
prof. dr. Matej Avbelj,
redni profesor za evropsko pravo na Novi univerzi.

Zagovor Teze traja 45 minut, nato je predviden čas za diskusijo. Za udeležbo na dogodku je potrebno izpolnjevati pogoj PCT.

Z namenom lažje organizacije dogodka v skladu s smernicami Ministrstva za zdravje in NIJZ, vas naprošamo, da izpolnite sledeči obrazec:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfvD4fMPo8Q9xH11aT1o0CIxLAqfzLIXtNuIjOusRASlehr6A/viewform?fbclid=IwAR0aj_kh14q8qP1VndPSTD2xBYYjpMrvg1jN4rfUewR6-55ivVK2ex2L6kk

Vljudno vabljeni!

Projekt sofinancira ŠOFDV.

Vabilo – Akademski forum Nove univerze, 24. 1. 2022

Vljudno vabljeni na akademski forum Nove univerze z naslovom: Konferenca o prihodnosti Evrope – Pogled iz Slovenije, ki ga bo vodil dr. Matej Avbelj. V razpravi se mu bodo pridružili:

  • dr. Maja Cigoj,
  • dr. Verena Rošic Feguš,
  • dr. Liliana Brožič,
  • dr. Gorazd Justinek.

Dogodek bo potekal v slovenskem jeziku, v ponedeljek 24. januarja 2022, s pričetkom ob 15:30, preko spletne aplikacije Zoom in Facebook profila. Več podrobnosti najdete tukaj.

Prosimo vas, da vašo udeležbo potrdite najkasneje do petka, 21. januarja 2022 do 12:00, na e-naslov: pr@nova-uni.si.

Z lepimi pozdravi.

Vabilo na razpravo: Recent Developments in EU Law and Human Rights Law

Vabljeni, da se udeležite razprave Recent Developments in EU Law and Human Rights Law, ki ga organizira Pravna fakulteta Univerzitete Union v Beogradu. Razprava, na kateri bodo sodelovali tudi rektor Nove univerze dr. Matej Avbelj, dekan Evropske pravne fakultete, dr. Jernej Letnar Černič in dekan Fakultete za državne in evropske študije dr. Gorazd Justinek bo potekala preko spletne povezave Zoom. Razprava bo potekala v četrtek, 9. 12. 2021 s pričetkom ob 13. uri. Več informacij o dogodku in dostop do povezave dogodka najdete tukaj.

Vabilo na konferenco: Legal Argumentation and/or Legal Rhetoric

Vljudno vabljeni na dvodnevno konferenco LegArg, ki bo potekala pod naslovom: Legal Argumentation and/or Legal Rhetoric.

Konferenca se začne danes, 25. 11. 2021 in bo potekala v živo, na Novi univerzi na Mestnem trgu 23, predavalnica P5, s pričetkom ob 13.30. Prijava na konferenco ni potrebna. Za udeležbo je potrebno izpolnjevati enega od PCT pogojev.

Več o programu konference si lahko preberete tukaj. Vsebino posameznih panelov konference pa najdete tukaj.

Vljudno vabljeni.

Konferenca slovenskih pravnikov iz sveta in Slovenije

V četrtek, 18. novembra in petek, 19. novembra 2021 je preko spletne aplikacije Zoom potekala Konferenca slovenskih pravnikov iz sveta in Slovenije. Program konference je naslavljal sledeče teme: Prihodnost EU in predsedovanje Slovenije EU, Okrogla miza: Pravne možnosti – status Slovencev brez slovenskega državljanstva, Izzivi novih tehnologij v pravu in Pravo in davki: Kako do učinkovitejšega davčnega sistema. Častni pokrovitelj dogodka je bil Predsednik Republike Slovenije, Borut Pahor. Na konferenci je kot sogovorec na različnih panelih sodeloval tudi rektor Nove univerze, prof. dr. Matej Avbelj. Podrobnejši program konference najdete tukaj.

Vabilo na Akademski forum: European Constitutional Heritage

Vljudno vas vabimo na akademski forum Nove univerze z naslovom: European Constitutional Heritage, ki ga Nova univerza organizira skupaj z Veleposlaništvom Poljske v Sloveniji.

Vodji akademskega foruma, prof. dr. Mateju Avblju, se bodo tokrat v razpravi pridružili:

  • H.E. Krzysztof Olendzki, Polish Ambassador to Slovenia,
  • Prof. Richard Butterwick-Pawlikowski, University College London and College of Europe,
  • Prof. Peter Jambrek, Founding father of the Slovenian Constitution, New University.

Dogodek bo potekal v sredo, 17. novembra 2021, med 15:00 in 16:30, preko spletne aplikacije Zoom in Facebook profila. Več podrobnosti o dogodku in prijavi najdete tukaj.